Blogg


 

 

Följ mig gärna på Instagram Rise and Shine din pers.Utv

eller på Facebook Rise and Shine -för din personliga utveckling

Bloggar på andliga blogportalen , mina inlägg hittar du på min Rise and Shine -för din personliga utveckling facebook sida eller direkt på riseandshine@tarotguiderna.se

24/4 -15

Ja tiden bara rinner iväg och mycket vatten har runnit under broarna- En fin metafor för vårat liv :)

Ibland blir det inte som du tänkt dig-Det blir bättre! Det är ett citat jag skapat själv som jag tycker stämmer väldigt bra. Vi hamnar på ett ställe och vi tror vi vet hur vi vill ha det och vi kanske inte bara tror oss veta, utan är väldigt säkra på att det här är precis vad jag vill ha/ göra. MEN så händer det saker som gör att livet tar en annan riktning och vi börjar tveka på vad som känns rätt eller fel. Plötsligt så kan det skapas oreda och oro. Med lite perspektiv och egen erfarenhet så skulle jag vilja säga till dig – Sitt lugnt i båten , låt stormen passera. ( alla dina känslor som svajar ) När du lugnar ner dig så kommer du märka att du är precis där du ska vara. Och kanske har det tom blivit Bättre än du hade tänkt från början eller hur… Visst allt är inte perfekt , men se det som en transportsträcka som är nödvändig för att hamna på rätt ställe. Mitt tips till dig är en säljformel AXK=R  Aktivitet x Kvalité( Kvantite) = Resultat. ( Hasse Olsson, finns på youtube )

A-Vi behöver alltid fortsätta röra på oss, ta tag i saker , röra oss framåt

K-Vi behöver göra det med kvalité dvs , prioritera vad som är viktigast och väsentligast först, och vi behöver en viss kvantite, dvs att vi upprepar det varje dag

R-Då kommer vi få ett  resultat som gör oss nöjda och glada!

Jag önskar dig en fin helg :) / Camilla

 

 

 

För att hålla en hög energi hela dagen startade jag dagen med en god näringsrik frukostIMG_0653[1] .

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0656[1]Har du sett vilken fin inredningsdetalj jag har 😉

Nu blir det ett break i arbetet och gå ut och få lite frisk luft o lite ny energi . Tar med mig detta lilla energiknippe ut på en uppskattad promenad. // Camilla

 

 

 

 

 

 

 

 

8 februari  IMG_0570[1]

Idag är det söndag och jag har njutit av en lång sovmorgon och sedan varit ute och cyklat med Alicia. Riktigt (vår) väder ute idag. Vi har även suttit ute på altanen mot ytterdörren och haft det skönt i solen.Helt underbart att få känna solen värma i ansiktet. Som en meditation. 

 

 

1februari

IMG_0397[1]Har du ett smultronställe där du kan hämta energi?

Kanske ett ställe som finns inom dig själv. Där du kan skapa ett rum eller en miljö som är det mest optimala för dig, just idag. Där du kan hämta kraft o energi eller bara slappna av. Jag tycker detta vackra badrum inbjuder till en sån miljö.

Min helg har jag spenderat hemma i mitt älskade hus. För mig är det en oas, där jag hämtar energi. Ibland genom att bara vara o denna helg genom att umgås med min dotter o med familjen. Denna helg har varit träningsfri, eller kanske jag ska säga fri från gymträning. Jag har spenderat tid på hästryggen i det vackra snölandskapet och i sällskap med Alicia våran hund. En helt underbar tur i otrampad snö. Jag tror vi njöt både islandshästen Embla , Alicia IMG_0471[1]o jag.

Jag har oxå ,som de flesta av oss som bor i hus, skottat och skottat och skottat.

Så här när det är helg så tycker jag om att skotta. Det är skönt ute och väldigt vackert med all snö. Och duger utmärkt som ett träningspass 😉

 

 

 

IMG_0474[1]

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0405[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T

IMG_0481[1]IMG_0483[1]IMG_0484[1]IMG_0485[1]

 

 

 

 

 

 

Under helgen har det blivit tid till matlagning och bakning. Flygande Jacob som serverades med en salladsblandning av olika gröna blad. För den som vill hålla igen på kolhydrater så räcker det alldeles utmärkt att äta endast sallad och kycklingen.

Jag köper sällan bacon , då jag väljer att undvika griskött, eftersom det inte är så bra för kroppen. Det försurar våra kroppar och sätter sig i lederna. Men någon gång ibland är det helt ok för mig att äta bacon. Så i våran flygande jacob blev det ekologisk bacon , champijoner, och sojagrädde och cashewnötter.

På eftermiddagen blev det semlebak.

Fantastiskt goda glutenfria bullar som kan ätas som semlor, gobullar, eller som brödbullar.

IMG_0490[1]IMG_0491[1]Här kommer receptet som är från Glutenfria kokboken skriven av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

16 st små (mitt tips är gör dubbel sats då jag upplever att det inte blir så många annars)

2 1/2 kall mjölk ( jag använder sojamjölk)

1msk fiberhusk ( el krossade psylliumfrön, det är samma sak)

25 g jäst ( jag tog till söta degar)

1/2 dl socker ( kan bytas ut mot stevia)

1/2 tsk hjortronsalt

1 tsk malen kardemumma

1 krm salt

50 g mjukt smör

ca 1/2 dl kesella

4-4 1/2 dl fin glutenfri mjölblandning

Häll den kalla mjölken i en bunke. Blanda ned fiber husk. Låt stå 10 min. Smula sedan ned jäst. Tilsätt socker , och övriga ingredienser och det mesta av mjölblandingen. Arbeta degen kraftigt. Tilsätt resten av mjölet. Degen kommer bli riktigt kladdig och går inte att knåda!

Lägg på bakplåtspapper med hjälp av en eller 2 skedar i minder små högar/ bullar. Låt jäsa 1 h under bakduk.

(För att få dem fina brukar jag efter jäsningen ta mjöl på händerna och forma dem till finare bollar, då de kan ha flytit ut)

Placera plåten något över ugnens mitt och grädda 8-10 min tills de får fin färg. 250 grader.

Låt kallna under bakduk

 

För fyllning till semla mandelmassa, vispgrädde, och florsocker

för "gobullar" smält smör . Doppa bullen i smör och doppa sedan i socker.

Eller ät som den är eller med lite smör och pålägg.

Kan varmt rekommenderas till alla även om du inte är gluten!  Blir väldigt fluffig och god och är bättre för din mage:)

Lycka till ät och njut :) // Camilla

 

 

 

Mentalt så skulle jag vilja förmedla en metafor.

Tänk att du åker bil på en väg i mörker,( det är där du är idag). Du ser inte längre än kanske 50 m framför dig . Det är disigt och känns som vägen aldrig ska ta slut. Du kör och kör och för varje minut så börjar du tvivla på om du är på rätt väg? Ska jag vända ? Hade det inte varit bättre om jag hade kört en annan väg, varför åkte jag just idag? Borde jag inte ha stannat hemma istället?

Så kan det kännas när vi aktivt arbetar för något vi vill uppnå, men vi ser inte resultaten på en gång. Då kan det vara lätt att börja tvivla.

Här behöver vi tillit !

Om jag fortsätter köra så vet jag att jag kommer fram. Vad har jag för tecken efter vägen som talar om att jag är påväg i rätt riktning? Jag kanske har en karta eller en GPS . Jag kanske ser riktmärken efter vägen som talar om att jag jag är på rätt ställe. Vilket ger mig en skön känsla i kroppen.

Plötsligt lättar dimman och du ser nu klart och tydligt att du är framme. All tidigare tvivel oro och rädsla är som bortblåst. Du känner dig lättad och glad och säger till dig själv- Ja men det var ju inte så farligt det här , det gick ju bra.

Känner du igen dig själv?

Så länge du fortsätter att aktivt göra det du bestämt så kommer du att uppnå ditt mål, det är ok att  tvivla , men inte så att du stannar av helt. 

 

 

 

 

3 råd till dig som arbetar med att uppnå ett mål

Följ din känsla -En positiv känsla ger ett positivt resultat, en negativ känsla ger ett negativt resultat.

Rörelse, aktivitet-Du behöver bestämma dig varje dag för vad du ska göra och sen se till att utföra det. Flow är något du skapar genom punkt 1 och 2 . Positiv känsla, aktivitet, rörelse. Gör du ingenting-händer ingenting

Tålamod-Ramlar du omkull , res på dig och prova igen misstag gör vi alla, det ger oss erfarenhet och ibland en ny ingång till något ännu bättre.

// Camilla

 

En energigivande smootie till frukost eller till mellanmål

blåbär, björnbär, mango, banan, linfrö och 1 tsk spirulinapulver mixa med sojamjölk( finns i din mataffär)

IMG_2885Drick och njut